logotype
image1 image2 image3

Home

Why Think Tanks Matter Forum. The Future of Think Tanks and Policy Advice

În 30 ianuarie 2020 a avut loc lansarea Raportului – Global Go To Think Tank Index 2019 în cadrul forumului Why Think Tanks Matter. The Future of Think Tanks and Policy Advice, organizat la București de Asociația Națională Administrația. Lansarea raportului a avut loc în 130 de orașe din 85 de țări. Evenimentele s-au desfășurat sub egida Think Tanks and Civil Societies Program al Universității din Pennsylvania.

 

 

 

Why Think Tanks Matter?

În 30 ianuarie 2018 va avea loc lansarea Raportului – Global Go To Think Tank Index 2017 în cadrul conferințelor Why Think Tanks Matter organizate la nivel global de un număr de 160 de think-tank-uri în peste 100 de orașe. Evenimentele se vor desfășura sub egida Think Tanks and Civil Societies Program al Universității din Pennsylvania.

 

 În contexul creșterii rolului think-tank-urilor în elaborarea de politici publice pentru prosperitate, securitate și promovarea valorilor,  Asociația Națională Administrația organizeaza sesiunea de dezbateri De ce Think Tank-urile contează*- Why Think Tanks Matter.

Agenda evenimentului

 

 

12 Pledoarie pentru Statut

User Rating:  / 0

Prin documentul de pozitie 12 Pledoarie pentru Statut, Asociatia Nationala Administratia continua demersurile sustinere a profesionalizarii functiei publice si de definire a unui statut al functionarului public adecvat.

Proiecte

Portal PublicJobs 

Proiectul, lansat in anul 2008, promoveaza valorile functiei publice si oportunitatile de cariera in sectorul public.

Un alt deziderat al acestuia, este transparentizarea procesului de recrutare si selectie in administratia publica, precum si imbunatatirea legislatiei si procedurilor de resurse umane.

Proiectul nostru a fost replicat, in Romania in diverse moduri atat la nivel institutional cat si al unor initiative private.

Punctul de vedere al ANA referitor la replicarea proiectului nostru a fost publicat in Ziarul Financiar si poate fi citit integral accesand articolul Asociatia Nationala Administratia: Avem un site pentru joburile de la stat inca din 2008

 

 

Eu, Antreprenorul!

Derulat in 2009, are ca temă principală promovarea antreprenoriatului şi a politicilor aplicate în acest domeniu. Proiectul a fost finantat de Comisia Europeana prin Programul Tineret in Actiune.

Informatii detaliate despre proiect pe www.euantreprenorul.administration.ro

 

E-drept

In cadrul acestui program, din anul 2006, Asociatia Nationala Administratia urmareste propunerile legislative in special in domeniul functiei publice, proprietatii publice, integritatii in exercitarea functiilor si demnitatilor purblice si organizeaza dezbateri pe aceste teme. Am participat si am solicitat organizarea de dezbateri si consultari publice privind proiecte de acte normative de importanta majora pentru sectorul public, privind statutul functionarilor publici, codul de procedura administrativa, codul administrativ, etc.